Ardennenoffensief

Op 12 en 13/08 besloten Jan en Bart dat de noodzaak er was om een gezamelijke visie neer te zetten voor de Zonnekracht. Daarom vertrokken we voor een 2 daags avontuur naar Weris, in de Belgische Ardennen om ons te verbinden met de oeroude kennis die de Menhirs, dolmen & grotten in die streek in zich droegen.

Een eerste stap in onze verbinding, namen we toen we de 7 krachtplekken met dolmen & menhirs gingen bezoeken. Deze 7 plekken lagen symbolisch ook op een krachtige Aardelijn. Bij de perenboom en 3 menhirs, maakten we verbinding met deze lijn. We verbonden ons met het reptiliaanse verleden van de Mensheid, zijn buitenaardse DNA-structuur, onze huidige tijden en het toekomstperspectief. Naarmate we vorderden langs deze lijn, maakten we steeds diepere verbinding met de stenen en werd het doel van dit weekend duidelijker.

Na onze laatste menhir gegroet en bekrachtigd te hebben, reisden we verder naar enkele ‘legendestenen’ in de omgeving. De eerste legende ging over de ‘Duivel’ die op gepaste tijdstippen naar de oppervlakte kwam om angst en verderf te zaaien. Wij kregen op deze locaties de duidelijke boodschap dat we op deze plekken makkelijker verbinding konden maken met de dieperliggende Aarderijken, omdat op die locaties de sluiers dunner waren. De legende had vooral als doel de mensen af te schrikken en daar weg te houden, zodat ze zeker geen toegang zouden krijgen tot deze diepere wijsheid.

Onze volgende stop was een krachtige steengroeve, waar vele rotsblokken en waardige menhirs rondom ons lagen. Vele van de stenen die gebruikt werden in alle omliggende structuren, kwamen hiervandaan. We brachten hulde aan deze geboorteplek van de stenen en konden voelen hoe alle locaties verbonden bleven met deze bronbestemming.

We sloten deze prachtige dag af met een ceremonie bij een van de dolmen. Daar konden we ons – in de duisternis van de nacht – volledig verbinden met het stenen- en boombewustzijn van de plek. We brachten hulde aan de wachters, alvorens ons diep in de Aarde en de boomwortels te laten zaken.

We vroegen en kregen toestemming om diep tot deze plek door te dringen.

De 2de dag stond volledig in het teken van afdalen in Moeder Aarde. Waar we de voorgaande nacht toestemming kregen om af te dalen, maakten we nu via grotten diep contact met dit unieke bewustzijn. In onze eerste grot, daalden we langzaam maar zeker steeds dieper af in de Aarde. We vertraagden ons ritme bij elke stap, zodat we heel diep konden afdalen in het bewustzijn. Als kers op de taart voor deze unieke grot, genoten we van een lange ondergrondse. boottocht om opnieuw naar buiten te gaan… Het voelde alsof we de Styx overstaken naar de bewoonde wereld.

Een 2de grot bracht ons heel diep in de schoot van onze Moeder, waardoor we een hele subtiele beleving kregen van het steenbewustzijn… Nadat we terug in de bewoonde wereld waren, namen we nog even de tijd om na te genieten van de intense indrukken van de voorbije dagen alvorens huiswaarts te rijden.

Onze doelen hadden we bereikt, de route voor Zonnekracht hadden we duidelijk gealigneerd. Bovendien beseften we ook duidelijk hoe sterk we elkaar aanvullen en ondersteunen, waardoor we jullie met alle plezier mee willen nemen tijdens de volgende ceremonies en onze diepe beleving van deze trip met jullie delen.

Namaste,

Jan en Bart